W 1

10 sfaturi pentru a scuti bani și timp când construiești (partea 1)

Construirea unei case este un proiect de anvergură ce vine la pachet cu bucurie, efort, investiții financiare și timp. Lipsa atenției, informațiilor corecte și planificării pot genera surprize neplăcute. În acest articol vă oferim și explicăm 10 sfaturi cu care puteți scuti bani și timp atunci când construiți.

  1. Separă manopera de materiale

Este o regulă ce ar trebui să stea la baza oricărui proiect de construire sau renovare. Oamenii se gândesc că vor ieși mai ieftin dacă amestecă manopera cu materialele. În realitate, situația este exact invers. Constructorul se orientează spre materiale mai slabe calitativ pentru a rămâne cu cât mai mulți bani din manoperă. O lucrare realizată cu materiale de calitate inferioară va avea o durată mai mică de viață. Cu alte cuvinte, vei avea nevoie de reparații mult mai devreme decât ar fi normal.

  1. Regula celor 3 oferte

Orice persoană care construiește ar trebui să ceară minimum 3 oferte din locuri diferite pentru lista de materiale necesară proiectului. Ofertele trebuie să fie pentru materiale de aceeași calitate și același brand. Scopul acestui demers este să comparați prețurile înainte de achiziția finală. Nu ezitați să cereți oferte și-n mediul online, căci, este posibil să obțineți un preț mai bun decât într-un hipermarket sau depozit local.

  1. Nu cumpăra din loturi diferite

Cantitatea de materiale trebuie calculată cu precizie și este indicat să ai și o mică rezervă. Evită să cumperi același material din loturi diferite pentru că pot exista diferențe de culoare, textură și chiar de calitate. Asigură-te că necesarul de materiale face parte din același lot.

  1. Nu oferi bani meseriașului pentru achiziția de materiale

Multe persoane preferă să delege meseriașului/ constructorului achiziția de materiale. Acesta nu va căuta cel mai bun preț la necesarul de materiale și va face achiziția dintr-un depozit de unde poate obține niște comisioane.

  1. Planificarea etapelor construcției

O bună planificare a etapelor de construire te ajută să scutești timp, bani și energie. Este recomandat să nu te grăbești și să stabilești împreună cu meseriașul/ constructorul toate acțiunile care se vor realiza în cadrul fiecărei etape. „Graba strică treaba”, spune o veche vorbă românească. Lipsa unei planificări corecte generează compromisuri, întârzieri și pierderi financiare.

Rămâi aproape! Săptămâna viitoare revenim cu următoarele 5 sfaturi.

Cumperi totul dintr-un singur loc. Dacă ai un necesar de materiale pentru renovarea casei tale, nu ezita să ceri o oferta și de la noi. Consultanții noștri sunt mereu pregătiți să vă ofere prețuri corecte și cele mai bune sfaturi. 

Mult succes!

P.S. Teza săptămânii este modul nostru de a vă transmite un scurt rezumat despre eficiența în construcții și evitarea neplăcerilor.

Până atunci… „Nu crede, dar cercetează!”

#Prieteni ce construiesc pe fiecare stradă din România… apoi din lumea întreagă.

Lasa-ne o solicitare si te vom contacta pentru sfaturi si oferta de pret!